PREŠUTNI UGOVORI S MAJKOM

 

DEVETNAEST-collage-4-1149548-639x954

PREŠUTNI UGOVORI S MAJKOM – iskustvena radionica 16. 11. u 19 sati. Gundulićeva 19/1 (CIR)

Zadirući u osjetljivi odnos između majke i kćeri i bez ustezanja govoreći o prijeporima i nelagodama kroz koje prolazi gotova svaka kćer u odnosu sa svojom majkom, grupa žena se na prošlotjednom kružoku posvetila razbijanju jednog tabua, a to je – majčino naslijeđe.

Počele smo kopati po baštini za koju su kćeri mislile i još uvijek misle da su dužne primiti ju od majki te smo – potpuno očekivano – naišle na duboke i dinamične duele, osjećaje i stavove, koji –u većoj ili manjoj mjeri– izazivaju patrijarhalnu normu nipodištavanja osjećaja.

Upravo zbog toga što su nas naše majke odgajale u patrijarhalnom društvu, nije nam nimalo lako ostvariti dovoljno dobre odnose s drugima, jer isto to društvo treniralo je i još uvijek trenira žensku svijest da surađuje u porobljivanju vlastite vitalnosti, autentičnog i instinktivnog sebstva te nas dovodi u opasnost da uslijed slijepoće za unutarnje potencijale, tu istu, nepromijenjenu i u suštini letalnu baštinu zavještamo našim kćerima.

Na otvorenoj radionici koja će se održati 16. 11. 2015., u 19 sati u Gundulićevoj 19/1 (CIR), interaktivno i iskustveno ćemo se povezati oko ove teme, družit ćemo se do 21:15, uz podrobniji osvrt na «prešutne ugovore» odnosno nesvjesne mehanizme udovoljavanju majci iza kojih se krije minuciozna sabotaža vlastite ženske snage.

Javite i pridružite nam se: edukaliptus88@gmail.com

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *