Presložite SVOJE GODINE

MEDO NA DASKAMA“U svakome od nas postoje muškarac, žena i dijete –  i dijete je uvijek u nevolji”, rekao je Baudelaire prije puno vremena. Psiholozi potvrđuju ono što pjesnici kažu puno ranije. Pa čak je i analitičar Freud izjavio:”Kuda god pođem, ustanovim da je tu već bio pjesnik prije mene”. I tako, pjesnički rečeno imamo tri osobnosti, a jedna je dječja mašta koja ostaje i u odraslima i koja, na neki način, čini stvaralački duh u svim njegovim manifestacijama. U Edukaliptusu učimo kako se skrbiti za dijete u nama; ali i kako izaći s tim djetetom na kraj. Kako podijetinjiti odraslost, ali i kako poodrasliti djetinje i štetne obrasce.

Možda imate x ili y godina, ali ne znate se otvoreno zauzeti za sebe, a o prijetnjama da niti ne govorimo. Zapravo je nekada vrlo zgodno skliznuti u ulogu djeteta, jer onda postajemo “loveble”, vučemo  materijalnu ili kakvu drugu korist; na kraju krajeva, na dijete se ne može naljutiti?!

Kakvo je to dijete za koje mislimo da druga osoba vidi u vama, jer uvijek ste bili tako slatka djevojčica, zapravo još uvijek ste slatki u svojim poznim četrdesetima, ali, ali…

Koliko toga ste se spremni odreći u ime jasne i iskrene komunikacije, poput recimo: “Nevene, nećemo ništa promijeniti tako dugo dok se obraćaš petnaestogodišnjoj meni”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *